Vrste hladilne kuhinjske opreme
V kuhinji so potrebni razni hlajeni pulti za hrambo pripravljene hrane in pijače. Hrano se lahko naloži v gastro norm posode raznih dimenzij, v hlajeni pult z vodili za gastro norm posode. Za hrambo pijač so boxi in predali.
Izdelujemo naslednje hlajene pulte različnih dimenzij:
Gostinske hlajene pulte z vodili za GN posode
Gostinske pulte s hlajenimi boxi
Gostinske pulte s hlajenimi predali
Gostinske hlajene pulte z vgrajenim kompresorjem
Gostinske hlajene pulte z ločenim kompresorjem
Pri hladilni opremi je poudarek na tem, da se popolnoma prekinejo toplotni mostovi, zato so tudi minimalne toplotne izgube.
Za izolacijo uporabljamo styrodur debeline 40 mm, pri hlajenih nadgradnjah pa poliuretansko maso.
Hladilne predale izdelujemo v višini steklenice piva, tako da jih gre v en predal 32. Vodila so teleskopska in je možen popolen izvlek predala. Na sprednji strani pri točilnih pultih je surova iverica ali panelka in se priporoča, da ne seže do tal. V primeru kakršnega koli vzroka, da se fasada zmoči, voda ne pride v stik z lesom. Iz delovne strani izdelamo cokel iz inoxa, da smeti ne ostajajo pod pultom, iz fasadne strani pa po želji kupca. Običajno uporabljamo R.F. pločevino debeline 1 mm, lahko pa tudi 1,5 mm.
Temperaturno območje hlajenja je +3 do +10 stopinj C, za zmrzovalne pulte pa do -17 stopinj C. Sušenje kondenčne vode je avtomatično. Vgrajujemo samo digitalne termostate z displejem. Hladilna telesa za pijače so dinamična, za živila pa vgrajujemo uparjalnike z mirnim hlajenjem, da se živila ne sušijo.
Zamrzovalni pult 2040x750x1000 mm. Za sladoled do - 20 oC. Za banjice dimenzije 360x250x200 mm, kapaciteta: 20 kosov banjic. Če pa vam ne ustreza dimenzija pa vam izdelamo zamrzovalnik v drugih dimenzijah.